TrackGPS

A CAN Adatok – közvetlen kapcsolat a gépkocsi fedélzeti számítógépével

A CAN Adatok – közvetlen kapcsolat a gépkocsi fedélzeti számítógépével

13/06/2023

A gépkocsiflotta menedzsereként a legnagyobb kihívást az képezi, hogy megtartsuk az egyensúlyt a gépkocsivezetők biztonsága és a flotta működési költségei között, ezért lényeges, hogy folyamatosan tudomásod legyen a járművek működési státuszáról. 

A Fedélzeti Számítógépes (CAN) Adatleolvasási Megoldás közvetlen információkkal szolgál a CAN platformról, amely hozzá van kapcsolva a járműben levő számítógéphez.  Olyan eszközök segítségével történik, amelyek adatokat gyűjtenek a megtett kilométerszámról, az üzemanyag szintjéről és összfogyasztásról az injektorokról, a jármű sebességéről vagy a motor hőmérsékletéről és fordulatszámáról.   

A megoldás egyik nemrég továbbfejlesztett funkcióinak egyike a DTC – Diagnostic Trouble Codes  – hibakódok leolvasása és értelmezése (amelyek a műszerfalon a CHECK ENGINE hibaüzenet formájában jelennek meg a valós időben leolvasott OBD adatok alapján), amelyek által a gépkocsiflottát alkotó járművek működéséről tájékoztatunk téged. A TrackGPS alkalmazásban navigálva megfigyelheted azokat a járműveket, amelyekkel kapcsolatosan megjelenik a CHECK ENGINE hibajelzés, és megnézehetd az ezzel kapcsolatos részleteket.  Megjelenik a hibakód, ami egy betűből és 4 számjegyből áll; ez jelzi a motor meghibásodott alkatrészt és a hiba típusát. Továbbá megjeleníti a hiba lehetséges okait és annak a motor működésére gyakorolt hatásait. 

A DTC-kódok leolvasása és értelmezése a CAN adatleolvasó megoldás telepítésével válik működőképessé egy olyan eszköz által, amelyet csatlakoztattak a járművek OBD-dugaszához. Ez a funkció csakis nagybuszok, kisbuszok és furgonok számára elérhető, a munkagépekre vagy a kamionokra nem.    

Ezzel a funkcióval gyorsan beazonosíthatod a gépkocsiflottát alkotó járművek problémáit, és megspórolhatod a legfontosabb erőforrásaid: az időt és a pénzt. Nem utolsó sorban elkerülhetőek a tetemes javítási költségek, a tevékenység során előforduló késedelmek vagy  a gépkocsivezető vagy a jármű biztonságával kapcsolatos események, mivel az információkat valós időben meglátod, és így lehetőség nyílik a leghatékonyabb döntés meghozatalára, még akkor is, ha a hiba kezdetben elkerülte a járművezető figyelmét.

A TrackGPS  egy modern flottakezelési megoldás, ami proaktív és preventív megközelítést biztosít a járműkezeléshez.  A fejlett technológia és az adatelemzési kapacitás révén az alkalmazásunk hozzájárul a költségek és a javítási idő csökkentéséhez, következésképpen a vállalkozásod hatékonyságának és termelékenységének a növeléséhez. 

Kategóriák

Contact

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.