TrackGPS

A 2023-as év trendjei a fleet management esetében

A 2023-as év trendjei a fleet management esetében

28/01/2023

A 2022-es év kihívásokkal teli év volt,  még a flottamenedzsment terén is. Még ha 2023-ról nem is mondható el, hogy nyugodtabb lesz, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy bármilyen változásra fel vagyunk készülve. Ezért megvizsgáltuk az idei év trendjeit, és összeállítottunk egy kis tájékoztatót, hogy te is képben legyél a gépkocsiflották világával.

Ügyeljünk arra, amink van!

A 2021-es évben megjelent, az új gépkocsik vásárlását érintő probléma a közeljövőben is kísérteni fog minket. A hosszú kiszállítási idő, az egyre nagyobb beszerzési ár és néhány lemondott rendelés miatt több flottamenedzser, aki új gépkocsit rendelt, egyre inkább kételkedik abban, hogy végre élvezni fogja azokat.

A flotta teljesítményének megőrzésére két opciónk maradt. Vagy növeljük a már tulajdonunkban levő gépkocsik használatának időtartamát, vagy újakat bérlünk. A gépkocsik karbantartásának előnye nem  csak az, hogy hosszabb ideig használhatjuk a járműveket, hanem az is, hogy csökkenthetjük az általános költségeket. Ha a gépkocsit óvatosan vezetjük, az kevesebb üzemanyagot fogyaszt, ritkábban hibásodik meg, és nem fog gyakran balesetezni.

De hogyan győződj meg arról, hogy gépkocsivezetőid betartják ezeket a szabványokat?  Például a #TrackGPS  által kifejlesztett hiánypótló megoldás, a Gépkocsivezető Magatartás által: meghatározhatod a sofőrök vezetési stílusát, követve a gyorsítás, lassítás, hirtelen fékezés paramétereit azokkal az útszakaszokkal együtt, ahol ez történt.

Gyors áttérés az elektromos járművekre

Az Európai Uniónak a közeljövőben, pontosabban 2035-től kezdődően szándékában áll betiltani a benzinnel és diesel üzemanyaggal működő új gépkocsik eladását.  Ez az intézkedés az Európai Parlament és Európai Bizottság azon döntését követően született, amely előírtja, hogy a gépkocsigyártók 2035-ig 100%-kal csökkentsék a CO2 kibocsátást.

Az elektromos gépkocsikra való áttéréssel egyidőben jelentkező kihívások a szükséges infrastruktúrával, az üresjárati idő kezelésével és az ideális töltési idő kiszámításával kapcsolatosak.

A jó hír az, hogy ez a radikális változás idővel az elektromos járművek árának csökkentését vonja maga után. Következtetésképpen egyre inkább hozzáférhetőbbé és elérhetőbbé válnak.

Több, mint egy jármű

Az elektromos gépkocsik előretörésével egyidőben új lehetőségek nyílnak, ami az adatgyűjtést, a teljesítményt és a menedzsmentet illeti, mivel ezek a járművek önmagukban is egy platformot képeznek. Arról van szó, hogy az autót a vásárlás után felszerelhetjük a kívánt funkciókkal, fejlett akkumulátor-kezelési megoldásokkal, a digitális világot a valósággal összekötő AR-kijelzőkkel, intuitív biztonsági funkciókkal és „infotainmenttel”.

Tehát egyre nagyobb elvárásaink lehetnek a járműveinkkel szemben! A személyre szabható funkcióikkal partnereinkké válnak a minél hatékonyabb használat érdekében.

Teherkocsik operatív költségeinek javítása

A tehergépkocsiflották évről évre hatékonyabbá válnak az általuk megtett útvonalak optimalizálásának köszönhetően.  2023  sem lesz kivétel, tehát  minden tehergépkocsiflottának rendelkeznie kell az útvonalak beállítását célzó szoftverrel. Ez kiszámítja a leghatékonyabb opciókat, figyelembe véve az út időtartamát, a célállomást, a  lehetséges megállásokat és a forgalmat.

Az eredmények végső soron a jelentősen csökkentett holtidőben, a hatékonyabb üzemanyag-fogyasztásban és a járművezetők nagyobb elégedettségében mutatkoznak meg.

Adatok a te flottádról – összetettebbek, mint valaha

2023-ban a flottával kapcsolatos adatok egyre inkább elérhetővé válnak, figyelembe véve az adatgyűjtési és megerősítési módszereket, amelyek folyamatosan fejlődnek. A flottakezelési megoldások nem csak azt tűzték ki célul, hogy jobbá tegyék az adatgyűjtést, hanem azt is, hogy a telematika révén és az alkalmazások felhasználói felületei által ki is bővítsék.

Ennek ereményeként a jelentések összettebbek lesznek. Ezek még több értékes adatot szolgáltatnak a járművek állapotáról, a költségekről, a sofőrök teljesítményéről és a befektetés megtérüléséről.

Habár ilyen sok információ fárasztó lehet, a flottakezelő szoftverek összesítik az adatokat, amelyek személyre szabott jelentésekben konkretizálódnak. Tehát valós időben könnyen hozzáférhető információkkal fogsz rendelkezni.

Te hogyan nézel a jövőbe? Mi biztosak vagyunk abban, hogy az idén felmerülő kihívásokkal egyidőben megfelelő fejlődési lehetőségekkel is kapunk.

Kategóriák

Contact

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.