TrackGPS

ESETTANULMÁNY: TIBBETT LOGISTICS, FÉLPÓTKOCSIK MEGFIGYELÉSE GPS-EL

ESETTANULMÁNY: TIBBETT LOGISTICS, FÉLPÓTKOCSIK MEGFIGYELÉSE GPS-EL

21/02/2019
tibbett logistics

A cégről

A 2010-ben alapították, 2016-ban megvásárolta a Yusen Logistics nevű japán cég. A Tibbett Logistics modern intermodális logisztikai megoldásokat és kiterjedt, ellátással kapcsolatos menedzsmentszolgáltatásokat kínál az autóipar, a DIY, az élelmiszer-, a textilipar, a kiskereskedelem és más iparágak számára Romániában és Délkelet-Európa számos országában. A cég főbb tevékenységei az ellátási menedzsment, a logisztika, a raktározás, a szállítás és a forgalmazás, a nemzetközi áruszállítás és a csomagolás terén szerzett szakértelem, melyek a Tibbett Logistics folyamatos növekedését biztosítják.

A cég célja, hogy magas színvonalú, biztonságos szolgáltatásokat nyújtson és megfeleljen az ügyfelek szigorú szállítási követelményeinek.

A felmerült kihívások

A Tibbett Logistics egy 130 járműből, fedett pótkocsiból, hőmérséklet-szabályozott (egy- vagy két részlegre osztott) félpótkocsikból álló flottával, szállítókonténerekkel és intermodális vagonokkal rendelkező cég. A flotta elemeit különböző szállítási műveletekhez használják. A tényleges árufuvarozáshoz a vállalat 20 tonnás teherautókat használ, amelyek naponta átlagosan 5000 db csomagot szállítanak.

Ilyen nagyszámú jármű, a mindennapi műveletek kezelése és a hatalmas mennyiségű áru óriási kihívást jelent a flottamenedzser számára. Mindez szükségessé tette a félpótkocsik megfigyelését és nyomon követését, úgy biztonsági okokból, mind az áruszállítás szigorú feltételeinek betartása miatt.

A TrackGPS funkció

Annak érdekében, hogy a Tibbett Logistics felügyelhesse a félpótkocsikat és az általuk szállított árukat, a TrackGPS elkezdte gyakorlatba ültetni a megfigyelési és követési funkciót. Ezt év elején vezették be és a célja az áruszállítási tevékenységek költségeinek valós idejű kezelésére és ellenőrzésére irányult.

A megoldás egy biztos kezdet volt a flotta tevékenységének optimalizálására, de a traktorfejhez nem kapcsolódó félpótkocsik megfigyelési lehetőségeinek hiánya komoly problémát jelentett.

Tehát 6 hónappal a felszerelés után a Tibbett Logistics flottamenedzserének kérésére a TrackGPS csapat kifejlesztett egy egyedi megoldást. Ez lehetővé tette a cég számára, hogy a félpótkocsikat online és a traktorfejről lekapcsolva is ellenőrizni tudja, azaz olyankor is, amikor nincsenek a megszokott hardver felszerelések által termelve.

A megoldás előnyei

A megoldás magában foglalja a mágneses ajtóérzékelők és az ATS különleges belső elemekkel rendelkező felszerelések telepítését. A különleges belső elemek 4-5 napig tartanak.

Ezeket az érzékelőket úgy tervezték, hogy jelezzék a be- és kirakodási ajtó nyílását és záródását. Így a flottamenedzsernek lehetősége van felismerni a nem kívánt eseményeket, például a lopást vagy a szabotázst.

Ezen kívül az alkalmazás teljes jelentéseket is kiállít a traktor-pótkocsi összekapcsolásáról és szétkapcsolásról, ezáltal is megelőzve a jogosulatlan hozzáférést.

Végül, de nem utolsósorban, adatokat küld a félpótkocsi helyzetéről és az általa bizonyos idő alatt megtett útvonalról.

Ezek az érzékelők szigorúbb megfigyelést és a vezérlést biztosítanak anélkül, hogy szükség lenne a traktorfejhez való állandó csatlakozásra.

Így oldódott meg a félpótkocsik által megtett út nyomon követésének, a valós idejű információk, valamint az ajtók záródására és nyílására vonatkozó adatok megszerzésének problémája.

 

Kategóriák

Contact

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.